Zoek, vergelijk & boek

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Autohuur Alicante

  1. Home
  2. Autohuur Alicante

Autohuur Spanje vergelijkt voor u de prijzen in Alicante. In de grotere steden zijn vaak meerdere verhuurders aanwezig. Wij vergelijken hun prijzen, zodat u de goedkoopste huurauto kunt kiezen.

Autoverhuur bedrijven in Alicante

We vergelijken aanbieders van huurauto's in Alicante op de volgende locaties:

Locatie informatie voor Alicante

Autoverhuur Alicante
Autoverhuur Alicante

Introductie

Deze havenstad en badplaats is gebouwd rond een natuurlijke haven die jaarlijks vele plezierjachten trekt. Zowel de Grieken als de Romeinen bouwden hier steden, maar ook de Moren bouwden hier in de achtste eeuw een stad, gelegen in de schaduw van de heuvel Benacantil. Boven op deze heuvel werd in de zestiende eeuw het Castillo de Santa Bárbara gebouwd, één van de meest bezienswaardige plekken van Alicante.

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Casa de la Asegurada. Plaatselijke kunstenaar Eusebio Sempere verzamelde moderne werken van onder andere Picasso, Gris, Miró en Dalí en schonk het huis als museum aan de stad.

Andere bezienswaardigheden zijn de barokke kathedraal van San Nicolás de Bari en de gotische kerk van Santa Maria. Vijf kilometer ten noorden van Alicante ligt het Klooster van het Heilige Gelaat, waar de bewoners van de stad na Pasen in bedevaart naartoe trekken. In de zijkapel wordt de sluier aanbeden waarmee Veronica het gelaat van Jezus Christus afgedroogd zou hebben tijdens de kruisweg.