Zoek, vergelijk & boek

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Autohuur Almeria

  1. Home
  2. Autohuur Almeria

Autohuur Spanje vergelijkt voor u de prijzen in Almeria. In de grotere steden zijn vaak meerdere verhuurders aanwezig. Wij vergelijken hun prijzen, zodat u de goedkoopste huurauto kunt kiezen.

Autoverhuur bedrijven in Almeria

We vergelijken aanbieders van huurauto's in Almeria op de volgende locaties:

Locatie informatie voor Almeria

Autoverhuur Almeria
Autoverhuur Almeria

Introductie

Het meer dan duizend jaar oude fort Alcazaba is de blikvanger van deze Andalusische havenstad. Het is het grootste fort dat de Moren in Spanje hebben gebouwd. Het herinnert aan de gouden eeuw van de stad, toen het de belangrijkste haven was onder het Kalifaat van Córdoba. Er werd katoen, zijde en brokaat geëxporteerd. In 1489 viel de stad door de belegering onder Ferdinand van Aragon en Isabella van Castilië, waardoor het weer in Spaanse handen viel.

Naast het fort ligt de wijk La Chanca, waar zigeuners in grotten wonen. De grotten zijn van buiten fel beschilderd en zijn van binnen modern ingericht. Het is een schilderachtige omgeving, maar de bewoners zijn vaak erg arm.

Het Plaza Vieja, een schitterend zeventiende-eeuws plein met prachtige arcaden vormt het centrum van de oude binnenstad. Aan dit plein ligt ook het stadhuis, een gotisch gebouw uit 1899 dat door zijn roze voorgevel erg opvalt.

Vanuit Almería kan men per boot een bezoek brengen aan Noord-Afrika, maar dit is relatief duur in vergelijking met steden als Algeciras of Tarifa, aangezien deze plaatsen minder ver van de Afrikaanse kust gelegen zijn.