Zoek, vergelijk & boek

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Autohuur Almunecar

  1. Home
  2. Autohuur Almunecar

Autohuur Spanje vergelijkt voor u de prijzen in Almunecar. In de grotere steden zijn vaak meerdere verhuurders aanwezig. Wij vergelijken hun prijzen, zodat u de goedkoopste huurauto kunt kiezen.

Locatie informatie voor Almunecar

Introductie

Gelegen aan de Costa Tropical, die zo genoemd is omdat er tropische vruchten kunnen groeien, ligt vakantieoord Almuñécar. De eerste nederzetting op deze plaats werd gesticht door de Phoeniciërs, die de plaats Sexi noemden. De Romeinen bouwden er een aquaduct en de Moren bouwden er een kasteel boven de oude stad. Overblijfselen uit deze verschillende culturen zijn te bezichtigen in het Museo Arqueológico.

Vogelliefhebbers kunnen terecht in het Parque Ornitlógico, dat een botanische tuin en een vogelpark herbergt.

De wijk La Herradura is het tweede populatiecentrum van Almuñécar. De drieduizend inwoners van de wijk zijn voornamelijk werkzaam in het toerisme. Vanuit de natuurlijke haven kunt u de zee op.

Op geringe afstand ligt de oude witte stad Salobreña als een witte oase temidden van suikervelden. Smalle straatjes voeren u omhoog naar een door de Phoeniciërs versterkte heuvel waarop een Arabisch kasteel gebouwd is. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de Sierra Nevada.