Zoek, vergelijk & boek

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Autohuur Badalona

  1. Home
  2. Autohuur Badalona

Autohuur Spanje vergelijkt voor u de prijzen in Badalona. In de grotere steden zijn vaak meerdere verhuurders aanwezig. Wij vergelijken hun prijzen, zodat u de goedkoopste huurauto kunt kiezen.

Autoverhuur bedrijven in Badalona

We vergelijken aanbieders van huurauto's in Badalona op de volgende locaties:

Locatie informatie voor Badalona

Introductie

Badalona is een van de oudste steden in Catalonië. De stad heeft 210.00 inwoners. In het jaar 100 voor Christus bouwden de Romeinen hier de eerste nederzetting. Restanten van deze tijd zijn onder andere het Romeinse badhuis, een bewaard gebleven huis en diverse sculpturen, muurschilderingen en mozaïeken.

De stad speelde een belangrijke rol tijdens de industrialisatie van Spanje. Tijdens deze periode werden enkele schitterende panden gebouwd, waaronder het Pavillard-huis. Het is gebouwd door Joan Amigó i Barriga in 1906 en wordt gezien als het mooiste modernistische gebouw van de stad.

In de maand mei wordt er feestgevierd in Badalona. Ter ere van Sint Anastasi worden er door de hele stad festiviteiten georganiseerd, die hun hoogtepunt bereiken op de dag voor Sint Anastasi-dag. ’s Avonds komen de bewoners samen op het plein voor het traditionele Cremada del Dimoni (verbranden van de duivel). Een soortgelijk ritueel vindt ook plaats in Valencia.