Zoek, vergelijk & boek

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Autohuur Barcelona

  1. Home
  2. Autohuur Barcelona

Autohuur Spanje vergelijkt voor u de prijzen in Barcelona. In de grotere steden zijn vaak meerdere verhuurders aanwezig. Wij vergelijken hun prijzen, zodat u de goedkoopste huurauto kunt kiezen.

Autoverhuur bedrijven in Barcelona

We vergelijken aanbieders van huurauto's in Barcelona op de volgende locaties:

Locatie informatie voor Barcelona

Autoverhuur Barcelona
Autoverhuur Barcelona

Introductie

De hoofdstad van Catalonië is een van de drukste havensteden aan de Middellandse Zee. De stad is zeer cultureel ingesteld. Naast de vele historische monumenten in het oude centrum, is Barcelona met name bekend vanwege de Modernistische gebouwen. Barcelona bruist van creativiteit, wat bevestigd werd toen de Olympische Spelen er in 1992 werden georganiseerd.

Het oude centrum is een van de mooiste en grootste middeleeuwse stadscentra van Europa. In de Gotische Wijk leidt een netwerk van straten en pleinen u naar de prachtige kathedraal, die u zeker niet mag missen. De wijk bevindt zich op de plaats waar ooit de Romeinen hun plek kozen om een nieuwe stad te stichten. Sinds die tijd is het de plek waar de bestuursgebouwen van de stad zich bevinden. Zo staat hier het Koninklijk Paleis, waar Columbus ontvangen werd door Ferdinand en Isabella toen hij de Nieuwe Wereld had ontdekt.

De levensader van de Oude Stad is natuurlijk Las Ramblas, misschien wel Europa’s bekendste straat. Enigszins te vergelijken met de Parijse Champs Elysées wegens de breedte en het monument (voor Columbus) aan het einde van de straat. De straat is dag en nacht vol leven. Kiosken en stalletjes, muzikanten en mimespelers zorgen voor een bruisende straat die door zijn grote bomen en beroemde gebouwen verplichte kost is voor elke bezoeker van de stad.

In de negentiende eeuw werd besloten de oude stadsmuren neer te halen en de stad uit te breiden. Het stadsdeel Eixample werd ontworpen door Ildefons Cerdà i Sunyer. In zijn ontwerp staan alle straten loodrecht op elkaar, maar zijn de hoeken van de blokken zijn afgerond, waadoor het een weids karakter heeft gekregen. De vooruitstrevende architecten kregen de vrije hand in de ontwerpen voor deze wijk, wat resulteerde in een groot aantal spectaculaire architectonische hoogstandjes. Het meest opvallende gebouw is de Sagrada Família, ontworpen door de bekendste architect van Spanje, Antoni Gaudí. De kerk is nog steeds niet af, maar is desondanks hét voorbeeld van modernistische architectuur. Andere gebouwen van Gaudí zijn het beroemde Casa Milà ‘La Pedrera’ en Casa Vicens. Ook voor het grote Parc Güell maakte hij verscheidene ontwerpen.

Het grootste recreatiegebied van Barcelona ligt in het stadsdeel Montjuïc. De heuvel waar het naar vernoemd is, rijst aan de zuidzijde van Barcelona tot 213 meter boven de stad uit. Er bevinden zich vele musea, een pretpark en nachtclubs.

Barcelona is onmiskenbaar Spaans, maar is tegelijkertijd een wereldstad met een interessante mix van culturen. Juist door deze rijkheid is het een ideale stad om indrukken op te doen en je ogen uit te kijken.