Zoek, vergelijk & boek

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Autohuur Burgos

  1. Home
  2. Autohuur Burgos

Autohuur Spanje vergelijkt voor u de prijzen in Burgos. In de grotere steden zijn vaak meerdere verhuurders aanwezig. Wij vergelijken hun prijzen, zodat u de goedkoopste huurauto kunt kiezen.

Autoverhuur bedrijven in Burgos

We vergelijken aanbieders van huurauto's in Burgos op de volgende locaties:

Locatie informatie voor Burgos

Introductie

Het strategisch aan de wegen naar Madrid en Santiago gelegen Burgos is een stad met een rijke politieke en miltaire historie. Meer dan 400 jaar was het de hoofdstad van het verenigde Castilië en León. Na de val van Granada in 1492 viel die eer echter te beurt aan Valladolid.

De stad werd rijk door wolhandel in de vijftiende en zestiende eeuw, en financierde zo de meest prachtige gebouwen en kunst. Tijdens de Burgeroorlog was Burgos het hoofdkwartier van generaal Franco.

Eén van Burgos’ beroemdste zonen is de heldhaftige strijder El Cid. Hij werd geboren in een plaatsje ten noorden van Burgos als Rodrigo Diaz de Vivar. Hij streed tegen de Moren tijdens de Reconquista en kreeg zijn bijnaam El Cid (van het arabische sidi – heer) vanwege zijn uitzonderlijke moed. Hij en zijn vrouw liggen in de kathedraal van Burgos begraven.

Deze kathedraal is erg bijzonder. Het is de op twee na grootste van Spanje en werd in een tijdsbestek van drie eeuwen gebouwd onder verschillende architecten. Het is een prachtige gotische kathedraal met vele bezienswaadigheden, waaronder de beroemde gouden trap en de indrukwekkende transeptviering.

Naast de kathedraal zijn er in Burgos nog vele andere gebouwen en bezienswaardigheden die duidelijk maken dat de stad zeer vermogend moet zijn geweest. De Arco de Santa Maria en het Casa del Cordón zijn daar goede voorbeelden van.