Zoek, vergelijk & boek

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Autohuur Salamanca

  1. Home
  2. Autohuur Salamanca

Autohuur Spanje vergelijkt voor u de prijzen in Salamanca. In de grotere steden zijn vaak meerdere verhuurders aanwezig. Wij vergelijken hun prijzen, zodat u de goedkoopste huurauto kunt kiezen.

Autoverhuur bedrijven in Salamanca

We vergelijken aanbieders van huurauto's in Salamanca op de volgende locaties:

Locatie informatie voor Salamanca

Introductie

Eén van de indrukwekkendste Renaissancesteden van Europa is Salamanca, hoofdstad van de gelijknamige provicie en gelegen aan de Tormes rivier. Door de jaren heen kregen de zandstenen gebouwen een gouden gloed, waaraan de stad haar bijnaam ‘De gouden stad’ te danken heeft.

De Plaza Mayor wordt wel de woonkamer van de Salamancanen genoemd en is de centrale plaats in de stad. Alfonso IX stichtte in 1218 een universiteit die vandaag de dag tot de oudste en meest prestigieuze van Europa behoort. Salamanca is groot genoeg om alle voordelen van een echte stad te hebben, maar is haar intimiteit nooit verloren.

Salamanca was het decor van de Spaanse Burgeroorlog. Veel van documenten van de stad werd gestolen en in bezit genomen door het regime van Franco, waarna het werd gebruikt om tegenstanders van het regime te onderwerpen.