Zoek, vergelijk & boek

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Autohuur Salou

  1. Home
  2. Autohuur Salou

Autohuur Spanje vergelijkt voor u de prijzen in Salou. In de grotere steden zijn vaak meerdere verhuurders aanwezig. Wij vergelijken hun prijzen, zodat u de goedkoopste huurauto kunt kiezen.

Locatie informatie voor Salou

Introductie

Eén van de populairste vakantieoorden aan de Costa Dorada is Salou. De plaats heeft schitterende stranden en baaien, omringd door rotsen. De perfecte ligging zorgt voor een helderblauwe en ondiepe zee. De schoonheid van de badplaats maakt van Salou één van de vooraanstaande toeristische, sport-, commerciële en gastronomische centra van Spanje. De haven, vroeger commercieel, maar nu met name op pleziervaart gericht, biedt alle soorten van watersport.

Salou kent een rijke geschiedenis. Na de periodes van de Romeinen en de Saracenen, werd Salou deel van het religieus bezit van Tarragona. Koning Jaime bracht zijn vloot naar de haven en veroverde van daar Majorca in 1229. Deze gebeurtenis wordt nog steeds herdacht door de inwoners van Salou.

Piraten en kapers deden er niet lang over de haven te ontdekken en namen de stad al snel in. Hierdoor werd het gebied minder bevolkt en in 1530 riep de aartsbisschop van Tarragona op tot de bouw van een verdedigingstoren, de Torre Vella.

In 1766 werd de Santa Maria del Mar kerk gebouwd en vanaf 1887 kreeg de plaats een goed bereikbaar treinstation, waardoor de eerste toeristen de plaats bezochten. Als gevolg van het toenemende toerisme, groeide de plaats uit tot het prachtige vakantieoord, dat het nu is.