Zoek, vergelijk & boek

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Autohuur Santiago de Compostella

  1. Home
  2. Autohuur Santiago de Compostella

Autohuur Spanje vergelijkt voor u de prijzen in Santiago de Compostella. In de grotere steden zijn vaak meerdere verhuurders aanwezig. Wij vergelijken hun prijzen, zodat u de goedkoopste huurauto kunt kiezen.

Autoverhuur bedrijven in Santiago de Compostella

We vergelijken aanbieders van huurauto's in Santiago de Compostella op de volgende locaties:

Locatie informatie voor Santiago de Compostella

Autoverhuur Santiago de Compostella
Autoverhuur Santiago de Compostella

Introductie

Eén van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden is Santiago de Compostela. De stad ligt in de provincie Galicië en is de zetel van het Galicische bestuur.

Santiage de Compostela was in de Middeleeuwen de belangrijkste pelgrimsplaats na Rome en Jeruzalem. Het Praza do Obradoiro, een indrukwekkend plein, is de eerste bestemming van pelgrims. De schitterende kathedraal uit de elfde eeuw domineert het plein. Naar verluidt liggen de beenderen van de heilige Jakobus en twee discipelen in de crypte onder de kathedraal. In 813 zouden de beenderen zijn ontdekt, waarna de kathedraal voor hem werd gebouwd. De verschillende pelgrimsroutes worden vandaag de dag nog steeds door reizigers gebruikt.

Santiago de Compostela ligt op kleine afstand van westkust. Vóór de reizen van Columbus werd de kust beschouwd als de rand van de wereld. Omdat het tevens het laagst gelegen gebied is, was het volgens Keltische legenden de plaats waar zielen van de doden samenkwamen om de zon te volgen over de oceaan.

De stad heeft verder een vooraanstaande universiteit. De studenten zorgen voor een jong en bruisend nachtleven. In de oude stad zijn vele smalle straatjes vol historische gebouwen.