Zoek, vergelijk & boek

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Autohuur Sevilla

  1. Home
  2. Autohuur Sevilla

Autohuur Spanje vergelijkt voor u de prijzen in Sevilla. In de grotere steden zijn vaak meerdere verhuurders aanwezig. Wij vergelijken hun prijzen, zodat u de goedkoopste huurauto kunt kiezen.

Autoverhuur bedrijven in Sevilla

We vergelijken aanbieders van huurauto's in Sevilla op de volgende locaties:

Locatie informatie voor Sevilla

Autoverhuur Sevilla
Autoverhuur Sevilla

Introductie

De hoofdstad van Andalusië is Sevilla, tevens de artistieke, culturele en economische hoofdstad van zuid-Spanje. De stad heeft ongeveer 700.000 inwoners en is daarmee qua grootte de vierde stad van Spanje. Sevilla ligt aan de Guadalquivir rivier. De Trianabrug gaat over deze rivier.

De legende vertelt ons dat de stad gesticht is door de Griekse held, Hercules. De stad heette oorspronkelijk Hispalis. De invloed van 800 jaar Moorse bezetting en hun architectuur is duidelijk terug te zien in de stad. Het Alcazar is een oud Moors paleis, gebouwd in de twaalfde en dertiende eeuw.

De stad was lange tijd een belangrijke zeehaven, totdat de Guadalquivir rivier in de zeventiende eeuw dichtslibde. Veel van de schatten van het Spaanse rijk afkomstig van de ‘Nieuwe Wereld’ kwamen via Sevilla het land binnen.

De wijk El Arenal was het hoofdkwartier van de artillerie. Nu wordt de sfeer bepaald door de arena van Sevilla, waar stierengevechten plaatsvinden. In het seizoen is het hier een drukte van belang, de rest van het jaar is het er rustig. Aan de rivieroever vindt men vele monumenten, zoals de Torre del Oro, een Moorse toren die vroeger de haven moest beschermen en nu een maritiem museum herbergt.

De Barrio de Santa Cruz is de oude joodse buurt van Sevilla. Vele bekende stadsgezichten zijn hier te vinden, zoals de gotische kathedraal en de koninklijke paleizen van Pedro I en Karel V.

Buiten het centrum bevinden zich vele kloosters en kerken, waarvan het Convento de Santa Paula de gelegenheid biedt een kijkje achter de schermen van een besloten religieuze gemeenschap te nemen.