Zoek, vergelijk & boek

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Autohuur Toledo

  1. Home
  2. Autohuur Toledo

Autohuur Spanje vergelijkt voor u de prijzen in Toledo. In de grotere steden zijn vaak meerdere verhuurders aanwezig. Wij vergelijken hun prijzen, zodat u de goedkoopste huurauto kunt kiezen.

Autoverhuur bedrijven in Toledo

We vergelijken aanbieders van huurauto's in Toledo op de volgende locaties:

Locatie informatie voor Toledo

Introductie

Toledo is gelegen ten zuidwesten van de hoofdstad Madrid. Toledo zelf is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad is rijk aan geschiedenis en cultuur en staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Het historische centrum ligt schitterend op een heuvel boven de Taag. De Romeinen bouwden een fort op de plaats van het huidige Alcázar, het paleis van Karel V. Driemaal werd het paleis door brand beschadigd en in 1936 werd het bijna volledig verwoest. Nu is het volledig in oude stijl gerestaureerd. In het gebouw is een legermuseum gevestigd.

In de Middeleeuwen kwamen de christelijke, islamitische en joodse culturen samen in Toledo. Het mooiste monument van de stad, de kathedraal, stamt uit die tijd. De bouw van dit indrukwekkende gebouw duurde drie eeuwen, waardoor de kathedraal verschillende stijlen toont: Franse gotiek aan de buitenkant en decoratieve mudéjar- en platereske stijl aan de binnenkant.

Toledo werd bekend om de bloeiende staalindustrie, in het bijzonder vanwege de productie van zwaarden. Vandaag de dag vervult de stad nog steeds een hoofdrol in productie van messen en andere stalen voorwerpen.