Zoek, vergelijk & boek

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Kosteloos annuleren
Laagsteprijsgarantie
Uw partner sinds 2004

Autohuur Valencia

  1. Home
  2. Autohuur Valencia

Autohuur Spanje vergelijkt voor u de prijzen in Valencia. In de grotere steden zijn vaak meerdere verhuurders aanwezig. Wij vergelijken hun prijzen, zodat u de goedkoopste huurauto kunt kiezen.

Autoverhuur bedrijven in Valencia

We vergelijken aanbieders van huurauto's in Valencia op de volgende locaties:

Locatie informatie voor Valencia

Autoverhuur Valencia
Autoverhuur Valencia

Introductie

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en heeft meer dan 750.000 inwoners. Valencia ligt aan de Middellandse Zee aan de oostkust van Spanje. Het klimaat is mediterraan en het toerisme is dan ook de belangrijkste bron van inkomsten. Daarnaast is Valencia een centrum van handel en industrie, met name van aardewerkindustrie.

De stad werd gesticht in 138 v. C. door de Romeinen en later veroverd door de Moren. Uiteindelijk viel de stad in handen van Jaime I, de Veroveraar, en werd het opgenomen in het koninkrijk van Aragón. In de bedding van de rivier de Turia, die in de zestiger jaren verlegd is om de stad te beschermen tegen overstromingen is nu moderne architectuur te bewonderen, zoals de Stad van de Kunsten en Wetenschappen, sportparken en speelparken. Een andere bezienswaardigheid is de Dehesa del Saler, een park van botanische tuinen van meer dan 200 jaar terug.

De drie mooiste gebouwen stammen uit de veertiende en vijftiende eeuw, de economische en culturele bloeitijd van de stad, Het zijn de Torres de Serranos, de stadspoort, de Lonja (het beursgebouw) en de kathedraal.

Valencia kent vele festiviteiten. Met name de Fallas zijn bekend; deze leggen jaarlijks de stad voor enkele dagen plat. De straten worden versierd met objecten van papier maché, die op 19 maart worden verbrand als eerbetoon aan de heilige San José. De festiviteiten worden traditioneel afgesloten met een processie in klederdracht en vuurwerk.

Valencia heeft een bruisend nachtleven. Men kan zich vermaken in de vele bars, die meestal tot diep in de nacht geopend zijn. Aan de oostzijde van de stad liggen lange stranden en een drukke, brede boulevard.